Blogi

lauantai 23. tammikuuta 2010

Blogi ja RSS –syötteet

Blogi ja RSS (Real Simple Syndication) –syötteet olivat aiemmin sosiaalisen median työkaluja, joita ihmeteltiin, että mitä ne ovat, mutta nykyään niillä sidotaan käyttäjät organisaatioon. Ne ovat tulleet osaksi yritysten verkkostrategiaa. (Merker 2008, 12.)

Blogeja on tänä päivänä kaikkialla. Kysymys kuuluukin, että miten tästä ilmiöstä organisaatio voi tehdä itselleen kilpailuedun. Monet blogit antavat käyttäjilleen mahdollisuuden kommentointiin ja näin blogista tulee vuorovaikutteinen työkalu. Blogin etusivuun voi lisätä myös RSS –syötteet, jotka blogin lukija voi tilata itselleen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun uusi blogi kirjoitus ilmestyy, lukijat saavat tämän itselleen missä ikinä ovatkin. Blogista on tullut suosittu foorumi ja sitä kannattaa hyödyntää tiedonvälityksessä. Blogin sisältö koukuttaa helposti lukijat tulemaan sivustolle aina vaan takaisin. Tämän päivän opiskelijat arvostavat ikätovereidensa mielipidettä ja vaihtavat mielipiteitään internetissä, joten järjestämällä opiskelijoiden blogeja sivustollesi, voit tehokkaasti yhdistää nykyiset ja tulevat opiskelijat. Tulevat opiskelijat pääsevät tapaamaan ikätovereitaan ja kuulemaan heidän opiskelukokemuksistaan, suoraan heiltä, heidän sanoin. Tällainen aito ääni on voimakas väline muokkaamaan oppilaitoksen imagoa opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa silmissä. (Merker 2008, 12.)

RSS –syötteet ovat tätä päivää. RSS –syötteet keräävät päivitykset blogeista ja muista uutisarvoista tietoa jakavista sivustoista. Se on ikään kuin jakelukanava tiedolle, joka on uutta, uutiskynnyksen ylittävää tai muuten tärkeää. RSS –syötteiden tilaaminen helpottaa lukijaa, koska hänen ei enää tarvitse vierailla sivulla katsomassa, onko blogiin tullut uusia tekstejä. RSS –syötteet voi tilata suureen osaan selaimista ja sähköpostipalvelimista. Ei siis ole mitään syytä olla lisäämättä RSS –syötteitä organisaation verkkostrategiaan. Sen avulla viesti voi mennä perille nopeammin kuin millään muulla tavalla. (Merker 2008, 12.)

SATAEDUn sivuilla on hyödynnetty sosiaalisen median työkaluja ja sivustoon on haluttu luoda käyttäjiä kiinnostavaa interaktiivista sisältöä. Sivustolla on
• share/jaa toiminto, jolla voi jakaa sivun verkkoyhteisöissä
• blogimainen verkkolehti
• RSS -syötteet
• interaktiivinen kartta, Google Maps
• kommentointi mahdollisuus kirjautuneille lukijoille

Myös tässä blogissa on RSS -syötteet. Voit tilata uudet tekstit oikeasta laidasta kohdasta tilaa. Blogikirjoituksia pääsee kirjautuneet lukijat kommentoimaan.

LÄHDE
Merker Lance 2008. Changing the game with Web 2.0 technologies. Community College Week, 2/25/2008. Saatavilla SAMK, Lillukka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...